Hoe bijten ze ’s nachts? Wild Bijzonder Vissen zoekt ’t zaterdag uitBas Groothuis eigenaar van Wild Bijzonder Vissen (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 30-07-2020
REUTUM - Hoe zouden ze ’s nachts bijten? Met die vraag startte Wild Bijzonder Vissen met het nachtvissen.

Ze bijten zo goed dat komende zaterdag alweer de derde editie wordt gehouden.
Zaterdag om 23.00 uur start het nachtvisevenement van Wild Bijzonder Vissen in Reutum. Tot 7.00 uur wordt dan gevist in de twee forelvijvers, de twee wildvijvers (met karpers, steuren en meervallen) en het palingvijvertje.  “En dat zorgt voor een bijzonder sfeertje,” vertelt Bas Groothuis, eigenaar van Wild Bijzonder Vissen. “Het is donker en relaxed en het is ook nog een mooi schouwspel met al die verlichte dobbers.” 

De vaste palingvissers kwamen met het idee voor het nachtvissen. “Hoe zouden ze ’s nachts bijten? vroegen zij zich af. Dat hebben we nou twee keer getest en we mogen wel concluderen: ze bijten dan bijzonder goed.”
Is er veel animo voor het nachtvissen? “Zeker. Er zijn op dit moment nog een paar plekken vrij en dan zitten er straks zo’n negentig vissers aan de kant.”

Ook overdag is het overigens druk bij Wild momenteel. “Maar dat is het elke vakantie wel. De afgelopen coronaperiode, die was wel extra druk. Met name jonge mensen hebben het vissen ontdekt. En daar zijn we bijzonder blij mee, natuurlijk.”

Twente FM nam een kijkje bij Wild Bijzonder Vissen en maakte er deze reportage van.
Volg ons