Publiek welkom in Geesterse MolenGeesterse molen (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 09-06-2020
GEESTEREN – De Grote Geesterse molen is geliefd bij velen. Zes enthousiaste molenaars zorgen ervoor dat de molen blijft draaien. Speciaal voor Twente FM verteld molenaar Jan Jansen over deze molen.

De Grote Geesterse Molen aan de Hardenbergerweg 92 is sinds kort weer open voor het publiek. Elke zaterdag van 09.30 tot 13.00 uur zijn er molenaars aanwezig om de molen te laten draaien en bezoekers over deze molen te vertellen.  Er wordt ook les gegeven aan kandidaat-molenaars, want de molen in Geesteren is een instructiemolen.

“Aan een bezoek zijn geen kosten verbonden, maar een vrije gift is altijd welkom”, zegt Regina Paus, bestuurslid van de stichting. “Soms verzorgen onze molenaars een rondleiding op aanvraag en hier vragen we wel een kleine vergoeding voor.”
De zes vrijwillige molenaars van de Geesterse Molen zorgen ervoor dat de molen werkt, maalt en produceert. Paus: “Het hele jaar door zijn pannenkoekenmeel en diverse smaken cakemeel te koop bij de plaatselijke bakker De Kraai. De lokale slijterij Kottink verkoopt Molentik, ons likeurtje. Daarnaast verkopen we molenproducten op de jaarlijkse kerstmarkt in Geesteren.” Bij de Molen zelf worden alleen tijdens de jaarlijkse Molenmarkt in september deze molenproducten verkocht.

Of het Molenweekend in september doorgaat, alles over de kledinginzameling in oktober en alle andere actuele en historische zaken over de molen zijn te lezen op http://www.geestersemolen.nl
Volg ons