Textieldrive voor renovatie Grote Geesterse Molenkleding inzameling Geesterse molen (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 08-06-2020
GEESTEREN – Tientallen auto’s reden zaterdag 6 juni, de uitgezette rijroute volgend, het pad naar de Geesterse Molen op.

Automobilisten openden daar de achterbak of het portier en vrijwilligers van de stichting Grote Geesterse Molen haalden er dichtgebonden of dichtgeknoopte zakken vol kleding uit. De opbrengst is bestemd voor de renovatie van onder andere de achtkantstijl van de molen.

Het was zeker niet de eerste kledinginzameling van de stichting, maar wel de eerste die, in verband met de coronaperikelen, op deze manier gehouden werd. “We houden twee inzamelingen per jaar. De opbrengst was vorig jaar in totaal rond de 500 euro. We hopen dat we dit jaar meer kleding aangeboden krijgen, want we hebben het geld hard nodig in verband met de grote renovatie van de molen. Daar hebben we nu het geld nog niet voor”, vertelt Regina Paus, inmiddels al vijftien jaar bestuurslid van de stichting.

“Die renovatie gaat richting de 100.000,- euro kosten. Zo moet de achtkantstijl gerepareerd worden. Dat is een dure reparatie. De kap en wieken van de molen moeten er daarvoor af.”

Het doel van de stichting is de markante molen in Geesteren in stand te houden.
Naast de textielinzameling komt er geld binnen door donateurs, de Vrienden van de Molen. Donateur ben je vanaf 10 euro per jaar.
“Daarnaast proberen we zoveel mogelijk geld los te peuteren van bijvoorbeeld het Prins Bernard Cultuur Fonds, Cogas Cultuur Fonds en andere initiatieven. En we organiseren jaarlijks het Geesterse Molenweekend, altijd het tweede weekend van september."

Of het Molenweekend in september doorgaat, alles over de kledinginzameling in oktober en alle andere actuele en historische zaken over de molen zijn te lezen op http://www.geestersemolen.nl
Volg ons