Gert Huzink rijdt weer in DakarGat in motorblok (Foto: riwalddakarteam)
Van de redactie | 07-01-2021
MANDERVEEN - Gert Huzink uit Manderveen is donderdag weer van start gegaan in de Dakar Rally in Saoedi-Arabië.

De coureur uit Manderveen reed met zijn Renault truck naar de tiende plek. 

Klassement

De vijfte etappe ging van Riyad naar Al Qaisuma over 456 kilometer. De Rus Dmitri Sotnikpov won met een voorsprong van 30.11 op Huzink. Pascal de Baar, net als Huzink deel uitmakend van het Riwald Dakar Team, finishte als elfde in 33.54. In het klassement staat De Baar nu elfde. Martin van den Brink is de beste Nederlander op plek negen.

'Lekker dagje'

Huzink rijdt nu in de Experience klasse. “Zo, dat was een lekker dagje!’, was zijn commentaar. “Ondanks dat we vandaag helemaal achteraan moesten starten zijn we er even voor gaan zitten. Het was geen eenvoudige proef en bevatte ook listig navigatiewerk, mooie duinen en voor ons vooral veel inhaalacties, haha! Op een gegeven moment hadden we Pascal in het vizier en dan weet je natuurlijk dat je een goede dag hebt, haha! Gelukkig hebben we vandaag geen gekke dingen meegemaakt en het materiaal kunnen sparen. We zijn blij dat we weer bij het spektakel horen!”

Hard gereden

Pascal de Baar was ook in de stemming: “We hebben hard gereden vandaag zeg, niet normaal! Jammer genoeg moesten we onderweg nog een waterlekkage repareren, maar we zijn niet ontevreden over vandaag. Gert gezien? Nee hoor, die zat veel te ver achter me om hem in m’n schoongepoetste spiegels te kunnen waarnemen, haha!”
Volg ons