Ruim 20.500 voor VastenactieprojectInge Kuiphuis in Guatemala. (Foto: missieinguatemala.wordpress.com)
Van de redactie | 22-10-2020
TUBBERGEN - Het eigen doelenproject van de parochies H. Pancratius, Lumen Christi en H. Plechelmus in samenwerking met Inge Kuiphuis uit Geesteren, MTC Landarbeidersbeweging in Guatemala en Vastenactie heeft in coronatijd ruim 20.500,00 euro weten op te halen.

Dit is driekwart van het totaalbedrag dat was begroot. De Vastenactie vult dit bedrag aan tot honderd procent, zodat de projecten kunnen worden uitgevoerd.

“Dit is een gigantische prestatie. De Vastenactie zal dit bedrag eenmalig aanvullen tot honderd procent waardoor de beide projecten volledig uitgevoerd kunnen worden”, aldus pastoraal werker Jacqueline Meupelenberg.

Twee projecten

Het eerste project is het geven van trainingen aan families en het samenwerken met lokale organisaties. Het doel is een bijdrage te leveren aan gemeenschappen zonder geweld en het bevorderen van gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

Bij het tweede project gaat het om aanschaf van nieuwe apparatuur voor een opleidingscentrum, vrouwen en jongeren de kans te bieden een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen.

Alternatieve acties

Meupelenberg: “Vanwege het feit dat niet alle geplande acties door konden gaan in de drie parochies, zoals de diverse sponsorlopen van de scholen en de themavieringen met collectes, zijn de MOV groepen van onze parochie tezamen met het pastoraal team, scholen en Inge Kuiphuis gaan nadenken over alternatieve acties.”

In plaats van sponsorloopacties van basisscholen kwamen er flessenacties. Er werden prachtige kaarten ontworpen en gedrukt voor de verkoop. Er werd een jeugdviering gehouden in de basiliek in Tubbergen waarin kinderen Inge vragen konden stellen over haar werk en de projecten in Guatemala.

Tevens was er de mogelijkheid om onder andere koffie, sleutelhangers, zakjes et cetera te kopen die de Guatemalteken zelf hadden gemaakt.
De Vastenactie werd na Pasen verlengd tot 1 oktober. Deze verlenging kreeg de naam ‘Zomeractie’.

Fantastische opbrengst

“Graag willen wij eenieder bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische opbrengst”, benadrukt Meupelenberg. Inge Kuiphuis houdt de parochianen via de informatiekanalen van de parochie op de hoogte van de voortgang van beide projecten.
Volg ons