Cynthia Concepcion nieuwe Jolly JumperCynthia Jorge Concepcion (Foto: Jolly Jumpers)
Van de redactie | 17-10-2020
TUBBERGEN - Er is een nieuwe speelster toegevoegd aan de selectie van Jolly Jumpers Dames 1: Cynthia Jorge Concepcion.

Cynthia (24) komt van de Canarische eilanden. Op Tenerife is zij begonnen met basketballen toen ze 6 jaar oud was. Cynthia is bij Jolly Jumpers gekomen, omdat een vriendin van haar ook hier speelde en ze graag samen wilden spelen.

Cynthia is al een tijdje in Nederland, maar moest voor school nog een belangrijk tentamen maken in Spanje. Inmiddels is zij tien dagen in quarantaine geweest en maakt ze weer deel uit van de Dames 1 selectie.
Ze heeft veel zin om te spelen en hoopt haar minuten te kunnen maken als een forward bij Jolly Jumpers.

Tenerife Central team

Afgelopen seizoen heeft Cynthia gespeeld voor het Tenerife Central team. Cynthia heeft ook een paar seizoenen in Amerika gespeeld en tegelijkertijd als student haar Bachelor gehaald. In totaal heeft ze vier jaar in Amerika gespeeld. Haar eerste twee jaar bij The Junior College League met Northeast Community College. Haar avontuur heeft ze afgesloten met twee jaar als een 'dragon' speelster voor Tiffin University in Ohio, maar haar laatste jaar kreeg ze helaas een knie blessure en zat lange tijd aan de kant.

Op zoek naar een baan

Cynthia is nog druk op zoek naar een baan die bij haar studie past, zodat ze wellicht haar studie kan vervolgen met een PHD programma. Verder wil ze de jonge basketballers en basketbalsters nog wat meegeven. Cynthia: “I think having fun while playing is the most important when playing sports, using the little time we have during practice and at the games as a way to disconnect from everything else going on in our days, and just have fun.”
Volg ons