Lintje voor Annie Kreuwel-Voshaar uit Geesterenkoninklijke onderscheiding Lintje (Foto: onbekend)
Van de redactie | 10-09-2020
GEESTEREN - Burgemeester Haverkamp reikte vandaag, donderdag 10 september, een Koninklijke Onderscheiding uit aan Annie Kreuwel-Voshaar uit Geesteren.

Annie Kreuwel ontving deze bijzondere onderscheiding tijdens de Nationale Ziekendag, die wordt georganiseerd door de Zonnebloem.

"Mevrouw Kreuwel, u bent een bezige bij en bent graag actief in de samenleving. Dat doet u op verschillende manieren, zoals hier bij de Zonnebloem, waarvoor u al veertig jaar actief bent", aldus Haverkamp tijdens haar toespraak.
Kreuwel-Voshaar was van 1986 tot 2008 voorzitter van de Zonnebloem afdeling Geesteren. In die periode zette ze een grote actie op in het jaar 2000. "Met maar liefst vijfhonderd vrijwilligers haalde u een bedrag van 40.000 gulden op voor de Zonnebloem. Ook met de lotenverkoop heeft u de afgelopen jaren veel geld ingezameld voor de Zonnebloem. U had een grote wijk, en met het hele gezin werden de loten verkocht", aldus Haverkamp. 

Annie Kreuwel bezoekt vaste Zonnebloem-gasten en mensen die langdurig ziek zijn. Ze is de vaste coördinator van de jaarlijkse triduümdag en regelt onder meer het vervoer. "Voor de Zonnebloem bent u onmisbaar."
Ze zingt al ruim veertig jaar in het kerkkoor, tijdens bruiloften, avondwakes en begrafenissen. Ze is eveneens vrijwilliger bij Erve Mensman en houdt er, samen met de andere vrijwilligers en activiteitenbegeleiders, wekelijks een muzikale middag voor de bewoners.
Volg ons