Raad Tubbergen tekent 500kinderen.nlTubbergen stadhuis (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 21-07-2020
TUBBERGEN - De gemeenteraad van Tubbergen heeft de petitie 500kinderen.nl ondertekend en zich daarmee aangesloten bij de groeiende zogenoemde ‘coalition of te willing’.
Deze coalitie is de groep van inmiddels bijna 150 gemeenten die zich bereid verklaren kinderen uit de overvolle vluchtelingenkampen in Griekenland op te vangen. De gemeente Tubbergen verklaart zich bereid, mits er gezorgd wordt voor goede begeleiding van deze kinderen.

Gemeenteraad en college Tubbergen springen op de bres voor alleenstaande vluchtelingenkinderen en stellen de gemeente open om een groep kinderen op te vangen.
Griekenland heeft een noodkreet gestuurd naar de lidstaten van de Europese Unie: Neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen op die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen. Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden. De situatie in de kampen is volgens artsen potentieel catastrofaal.
Elf Europese landen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de noodkreet van Griekenland. Ook de gemeente Tubbergen zegt ‘ja’ tegen deze oproep, mits er gezorgd wordt voor goede begeleiding van deze kinderen.
Volg ons